Mina favoritfilmer

Jag är en filmnörd, i alla fall när det gäller vissa filmer. Frågar du mig om actionfilmer eller skådespelare som figurerar i sådana är jag pinsamt okunnig. Jag har till exempel inte ens sett Top Gun och jag kan inte skilja Clint Eastwood och Harrison Ford åt. Action är helt enkelt inte min genre, och egentligen kan jag inte säga att jag föredrar någon speciell genre. Jag gillar väldigt olika filmer helt enkelt. Och dessutom ska jag inte räkna bort action-genren helt och hållet, för det råkar nämligen vara så att en av mina favoritfilmer är just en actionfilm. Fast inte action som i den mer klassiska betydelsen då kanske, utan det är en krigsfilm med inslag av både romantik och action. Nu brukar jag inte vara ett fan av krigsfilmer heller, men just den här filmen gillar jag verkligen. Jag pratar om Pearl Harbor.

En annan film som jag gillar mycket är egentligen tre filmer, nämligen Sagan om ringen-trilogin: Sagan om ringen, Sagan om de två tornen och Sagan om konungens återkomst. Enligt mig är det tre av de bästa filmerna som någonsin har gjorts. Jag har aldrig läst böckerna, eller jag har försökt läsa böckerna men tyckte att de var så förbenat tråkiga, och enligt vissa personer vet man ingenting om man inte har läst böckerna. För det är ju vissa saker som skiljer böckerna och filmerna åt, men jag tycker inte att man behöver ha läst böckerna för att gilla filmerna. Jag kanske inte är ett Tolkien-fan, men jag är definitivt ett Peter Jackson-fan. Jag gillar filmerna för filmerna helt enkelt.

En tredje film som jag gillar väldigt mycket är Edward Scissorhands. Jag gillar i princip alla Tim Burtons filmer så det är lite svårt att välja ut en som ska representera alla, men just Edward Scissorhands har alltid varit en stor favorit för mig så det får bli den helt enkelt. Jag älskar också Johnny Depp som skådespelare och han är ju också med i många av Tim Burtons filmer. Det som är så härligt med Tim Burtons filmer är den här fantasivärlden som många gånger är ganska mörk. Edward Scissorhands är ju en ganska sorglig film, eller en väldigt sorglig film egentligen, men också lite rolig på sitt sätt och framför allt väldigt vacker. Filmen nominerades till en Oscar för bästa smink och Johnny Depp nominerades till en Golden Globe för bästa huvudroll. Danny Elfman som har gjort musiken nominerades också till en Grammy Award för bästa instrumentala komposition skriven för film eller tv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *